Tallens Förskola

Förskolan som ser till varje individ och dess möjlighet.

Protokoll föräldramöte 20150902


Vi hälsar alla välkomna till mötet, kort presentation av närvarande pedagoger samt föräldrar.


Annica informerar om vilka pedagoger som arbetar på förskolan och att Sofhia som varit sjukskriven inte kommer tillbaka just nu efter gemensamt beslut. Sofhia är gravid och har haft väldigt jobbigt med illamående. På förskolan kommer Gunilla, Mimmi, Hongxia, Edith och Annica arbeta, Annica kommer att finnas på tisdag-onsdag och varannan fredag på förskolan. I barngruppen finns just nu 13 barn.


Förskolan har även en facebook grupp, Föräldraråd-Tallens förskola, gå gärna med i den gruppen om ni har möjlighet. Här lägger vi ut bilder och info från den dagliga verksamheten på förskolan.


Föräldrarådet på förskolan är till för er föräldrar och för att ni ska kunna känna er delaktiga i verksamheten. Vi har valda representanter från varje grupp men gruppen är även öppen för alla som vill komma på de uppsatta mötena.


Vi har även ett barnråd där även barnen får ha funderingar och tankar om verksamheten.


Barnen är uppdelade i följande grupper, Bubblor, Älvor och Regnbågar. Vi har även en 5-årsgrupp.


Vi kommer att fortsätta med bokcirkeln och boktips med regelbundna besök på biblioteket som vi hoppas ska öppna barnen intresse för läsning.

Nytt för terminen är teknikgruppen, vi hoppas här kunna vecka barnens intresse för teknik i vardagen och olika fenomen som sker runt omkring oss. Det kommer även bli en hel del naturvetenskap i denna grupp.


Musikgruppen på tisdagar kommer just nu öva inför höstkonserten som ni är välkomna på den 1 oktober klockan 15:00. Vi kommer även ha mycket rytmik och rörelse.


På måndagar kommer vi ha en gemensam utflykt för alla barn på förskolan, ta med liten matsäck i ryggsäck. Vi går klockan 09:00 från förskolan så hör av er om ni är sena.


Bubblorna kommer även ha en extra utflykt på fredagar med inriktning mot sport och rörelse. Medtag liten matsäck i ryggsäck.


Tänk på att märka barnens kläder så vi kan veta vems som är vems.


Sjukdomar

  1. Feber, en feberfridag hemma gäller innan återgång till förskolan.
  2. Maginfluensa, hemma 48 timmar efter sista symtom, är någon annan i familjen hemma och är sjuka är inte barnet/barnen välkomna till förskolan.
  3. Ögoninflammation, barnen ska vara hemma tills ögonen slutat kladda.
  4. Svinkoppor, små vätskefyllda blåsor, barnen ska vara hemma tills blåsorna helt torkat ut.
  5. Sedan gäller allmäntillståndet, barn som inte orkar en hel dag på förskolan skickar vi hem.

Vi firar varje barn när det fyller år men samlar ihop alla till ett månadskalas i slutet av varje månad. Önskemål från närvarande föräldrar fanns att återgå till gamla systemet när ni föräldrar lämnar in 20 kronor per läsår till glass och sedan äter vi en glasspinne tillsammans med barnen vid månadskalaset.


Brandlistan som sitter på dörren ska ni föräldrar fylla i, ett streck när barnet/barnen kommer två vid hemgång. Fyll även i om någon annan ska hämta eller om annan tid än vanligt gäller.


Det börjar bli kallare så se till att ta med kläder som fungerar för hela dagen.


Vi önskar att barnen inte tar med egna leksaker hemifrån, det blir så trist om de försvinner eller går sönder under dagen.


Det har tillkommit två datum som inte står med i kalendariet


13 oktober går bubblor och älvor på teater, samling på Tallen senast 09:00

16 oktober kommer fotografen 09:00, samling på Tallen 08:30.